Jag har fastnat.

Goddag.
 
Så slö jag är idag.. Har stigit upp för 1½ timme sedan, käkat frukost och sen hamnat här. Har, som vanligt, mycket att göra innan jag far men jag hinner väl inte med ens hälften när jag aldrig sätter igång. Det är riktigt jobbigt just innan man kommit ut, men när man väl börjat göra någonting är det ganska trevligt. Problemet är ju att jag inte tar mig ut. För jag sitter hellre och kollar klipp på YouTube än att göra någonting fysiskt krävande.. 

Nej, det här går inte längre. Nu är "råget måttat", som Per Ledin skulle sagt. Jag ska gå nu. Men först ska jag avslöja exakt vad det är som håller mig här framför datorn. Det är det här:

http://www.youtube.com/watch?v=kuHIGn-ZXJM&feature=related

(Öppnas på eget bevåg - och jag föreslår att du gör det efter att du gjort allt du måste göra idag, risken att man blir kvar framför datorn hela dagen är stor)
Hemma.

Vilken skön känsla att få vakna upp hemma på en fredag. Tänk vad glad man kan bli av att få vara i Kai!

Har stigit upp 05:50 och varit till hästarna, sen har jag gått och lagt mig igen. Kl 08:00 vaknade jag igen och ringde till Veterinärstation i Gällivare - de kommer och vaccinerar Grålly på tisdag förmiddag. Är ju egentligen i skolan då men är ju alldeles för sent ute och vill få det gjort så fort som möjligt, så det är bara att tacka och vänta till tisdag. Jag måste vara i skolan på måndag, så jag får åka till Öjebyn på söndag, vara i skolan till 15:20, åka med bussen från Öjebyn till Luleå kl 16:05, åka med bussen från Luleå till Korpis kl 17:10 och sen åka tillbaka till Luleå från Korpis kl 17:00 på tisdag och från Luleå till Öjebyn kl 20:10. Åh, så stabilt det här känns. Det blir nog hur bra som helst. :-)

Har ridit Grålly idag. Hon är så fin! Helt otroligt. Och så har jag hämtat spån. Och städat. Och nu väntar jag på Alex, min lilla gulleplutt. Vi ska mysa ikväll! Det har hon lovat. ;-)

Nä, nu ska jag få fingrarna ur och gå till hästarna.

Säger som Livscoachen skulle sagt: "Yippiekayay motherfuckers, ha en trevlig helg så kanske poletten trillar ned."

Puss.Snart får jag åka hem.

Halva veckan är avklarad, och oj så skönt det känns! Vill verkligen hem, förstår inte varför jag har sån hemlängtan. Jag tycker det är skönt att fara hit på söndagarna, men på tis-ons vill jag bara hem igen. Jag är nog "en jäkla pussy", som Frida hade sagt.

Idag har vi haft Djurkunskap hela eftermiddagen, och jag är helt kär! Jag ska nog packa ned några lamm i väskan på torsdag och ta med hem. Men det kanske också är en sämre idé, precis som smugglingen av stolen? Hm. Måste fundera på det.Grålly ska vaccineras på fredag, senast, och jag har inte bokat tid, ännu. Jag kan inte för mitt liv förstå varför jag aldrig tar tag i saker i god tid. Jag måste skärpa mig, och det med basta. Vill någon komma och lära mig hur man gör..? 

Nu ska jag i alla fall ta tag i en sak - och det är mitt pluggande. Önska mig lycka till, det behövs. 

Puss och kram. 
Kl 07:10, 6 jan 09

Ensam och i behov av en kompis? Jag har två erbjudanden du inte får missa.

Facebook är en rolig grej tycker jag, speciellt deras Quizzar. Är pinsamt hur många jag har gjort, men de senaste dagarna har jag i alla fall fått reda på att jag kommer dö på en ridtur, den 29 februari 2016 (samma datum som Sanna, det ni!). 

Av Sex and the City - brudarna är jag Miranda Hobbes, med motiveringen: "You are smart, self-assured and proud of your achievements. You don't open up easily but are down to earth and love your own space."

Ska jag tatuera mig ska det tydligen vara en varg, för jag är "en lugn person som älskar naturen".

Skulle jag vara en bil skulle jag vara en Chevy Malibu, för "as long as I look good on the road I'm fine. I'm very self conscious but lust for attention. Sometimes a show off."

I Bamse-gänget är jag herr Skalman, för han är oftast väldigt trött och springer inte särskilt snabbt (frågorna jag svarade på var om jag gillar oralt, stora pattar eller analt, och av någon, väldigt konstig (!), anledning kändes de frågorna inte så relevanta i sammanhanget..).

Jag borde bo i New York, och skulle jag vara ihop med en kändis-kille skulle det vara Ben Affleck. Om man ändå fick säger jag! Dra mig baklänges. 

Och det värsta utav allt. På insidan är jag, tydligen, som en 60-åring. Man tycker att jag ska göra det bästa av de få år jag har kvar, för "snart kommer jag inte upp ur sängen". Kanske bäst att sätta igång då..

Så idag har jag tränat för första gången på flera veckor. Har ju varit sjuk sen innan sportlovet, och det känns inte som att jag är helt frisk ännu heller. Körde ett kort pass på gymmet och sen gick jag och tjejerna ut på promenad. Vi var till och med förbi Coop och handlade. Gabbi ringde och sa: "Har Frida också promenerat dit? Det var stort!", och jag måste till att hålla med. Jag tror inte hon har idats följa med sen före jul. Den slöisen. :-)

Vi har pratat lägenheter idag också. Jag föreslog att vi skulle dela på en etta alla tre, och köpa en dubbelsäng som vi sover i tillsammans, men det gick inte hem hos Frida och Alex, konstigt nog.. Haha.

Åh, vad jag saknar min älsklings-kille nu.. Vill bara krama och pussa på honom! Jag vet inte om jag vågar lägga ut en bild, vill inte att någon kommer och stjäl honom från mig, hur skulle jag då klara mig..?

Kanske vågar jag..

Eller inte.

Jo, förresten. Här kommer han.
Är han inte söt? Jag vet. Han finns tillgänglig för uthyrning - ring mig om ni är intresserade (100 kr/timme, eller en helkroppsmassage åt mig - bara att välja). 

Vill man ha en mindre skinnig typ med lite mer attityd och en mer lysande färg finns även herr Zarro för uthyrning. Han är så jobbig att jag betalar 100 kr/timme för den som väljer att ta honom, eller så kan jag eventuellt gå med på att ge en massage på valfritt kropps-"område" - men det är endast i enstaka fall, och ja, det finns ställen jag inte rör (men de tar Alex så det ordnar sig).

Hör av er för vidare funderingar eller intresseanmälan. Det är ganska stor efterfrågan på båda två så det är bäst att vara i tid, för först till kvarn får först mala!

Jaha.

Sittandes i Grans datasal, klockan 8 på morgonen, och bloggar. Det här känns inte bra. Matilda - hur stor är risken att man fastnar i "bloggar-träsket"? Jag har annat att göra än att blogga.. (Eller nä, vem försöker jag lura. Jag har inget annat att göra. Men ändå, jag börjar snart bli orolig.)

Så, nu är jag alltså här, på Grans. Jag brukar sova till 8, men jag har, efter påtryckningar från diverse klokare människor, börjat äta frukost. Det var nog en bra idé. 

Snart ska jag, Alex och Frida börja planera påsken. Vad ska vi göra av den? Jag och Alex ska i alla fall köra skoter och igår sa hon att hon ska vara full hela veckan (men alkohol och skoter ska inte kombineras så hon får välja), men vi får väl se hur det går. Hon är i alla fall en liten fjortis (förlåt Alex, jag tycker ju om dig ändå, precis som du är!) ;-). Frida kändes lite sugen på Pajala, men där går min gräns. Ännu en högtid ska inte förstöras med att spenderas i Pajala - och påsken är definitivt inte Pajalas högtid. Förslag på aktiviteter mottages tacksamt på min mejl, e_tillberg@hotmail.com. Allt som innehåller "Pajala" raderas omedelbums, så ni Pajalister behöver inte ta er tid. Det kan jag inte säga yes till igen.

Nu börjar jag om 12 minuter. Ser fram emot en förmiddag med matte och fysik. Oj, så roligt vi ska ha! 


Här får ni lite kärlek: http://www.youtube.com/watch?v=_MRaw9P07mM

Pusspuss!


Ångest-söndag.

Igår då. Vi kom till Pajala mellan 22 och 23, gick in i huset (som för övrigt var bland de finaste jag sett) och ja, det kändes nästan som att vi kommit till ett PRO-möte eller någonting liknande. Jag ångrade ganska snabbt att jag följde med, och jag och Julia satt halva kvällen och gnällde att vi ville hem. Men, ta i trä, det blev faktiskt ganska kul till sist. Det kom mer, roligt folk som man faktiskt kände, bland andra Carro och Christelle, det var hur länge sen som helst vi sågs sist och det var härligt att träffa dem. I alla fall. Anttis pappa hade en massage-fåtölj som nog måste vara guds gåva till människan. Vi tänkte nästan be våran hämtning ta med släp och smuggla med den hem, men vi tog vårat förnuft till fånga och insåg att det inte skulle funka. Jag ångrar mig nästan litegrann nu.

Idag far jag tillbaka till mitt älskade (eller så inte) Öjebyn. Hade hellre stannat hemma i byn, är så skönt att vara hemma. Idag har jag sovit till efter 12, och jag måste erkänna att jag hade lite ångest när jag vaknade.. Både för att jag sovit så länge och för att det är söndag. Men mest för att det är söndag.

Jag ska erkänna en sak. Igår har jag suttit och lipat till "Christian The Lion".

http://www.youtube.com/watch?v=rkglYMYbyeo

Och svar ja, det är något fel på mig.


Nu far jag.

Nu är jag på väg till Jullan, och sen Pajala. Väskan är packad, allt är med, förhoppningsvis, allt är fixat i stallet och jag är väl hyfsat på G. Orkade inte fara först men herr Kristoffer övertalade mig. Jag är alldeles för lätt att få med på sådant här, men enligt § 203.4 i "Att-säga-yes-lagboken" står att brist på ork inte är en giltig orsak till att uttala det fördömda, tunga och nästan helt förbjudna "Nej"-et.

Nu väntar de säkert på mig, mina kompanjoner. Jag lyckas alltid vara sist. Hur kommer det sig? Jag måste skärpa mig.

Nu kör vi.

Invigning

Här är mitt första inlägg. Är inte bloggar-typen, men det ska nog gå, på ett sätt eller ett annat. När Matilda skrev: "Ska inte du börja blogga? Du verkar ha ett så intressant liv!", vände jag mig till Alex som satt bredvid mig och sa: "Du.. Ska vi börja blogga?". Jag såg att hon egentligen ville svara: "Blogga!?", men hon sa bara: "Yes, det ska vi!". Så nu sitter jag här. Och bloggar.

Men det är inte det enda vi sagt "Yes!" till. Vi ska på en resa med Kustbussen. Jag, Alex och Frida satt framför tv:n på Grans, när det kom en reklam om Kustbussen. Alex frågade: "Får man kaffe på kustbussen?". Jag svarade: "Ja herregud, på Kustbussen är det ju riktig service". 2 minuter senare hade vi bestämt att vi skulle på en trip med Kustbussen. Vi har inte bestämt exakt datum, men till sommaren låter väl bra, tycker jag. Det är inte kul att åka buss om det inte är sommar.

Jag har tackat ja till ett annat förslag också. Partaj i Pajala. Det kanske var ett misstag? Antagligen var det det. Eller så var det den bästa idén någonsin (försöker intala mig själv). Det får vi se ikväll. Om det nu blir något.Se! Jag fick ihop ett inlägg. Åhh, så nöjd jag är nu.


RSS 2.0